OKULUMUZ TARİHÇESİ

12.11.2019 834

         Okulumuz her alanda değişimlerin hızlı olduğu ve ihtiyaç duyulduğu günümüz bilgi toplumuna geçiş şartlarında, kültürü ile barışık olarak geçmişini ve bugününü analiz ederek özümseyen, aldığı dersler temelinde gelecek ile ilgili hedefler koyabilen, bulunduğu her ortamda etrafına değer üreten, yenilikleri kültürüne adapte ederek takip eden, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.  Hayırseverlerimiz Ahmet Hıfzı GÖZÜBÜYÜK ve Sabahat GÖZÜBÜYÜK' ün evlatları olmamış, memlekete evlat yetiştiremediklerini düşünmüşler, bu arzularını gerçekleştirmek için yurt veya okul yaptırarak Milli Eğitime hizmet etmeyi kendilerine ideal edinmişlerdir. Ancak bu isteklerini  gerçekleştiremeden Ahmet Hıfzı GÖZÜBÜYÜK 1985 yılında vefat etmiş, eşi Sabahat Hanım Kayseri Mimarsinan Mahallesine  bir Ortaokulun yapılabilmesi için sahip oldukları arsayı  bağışlamış  ve okulun inşaatına 15 Haziran 1985 tarihinde başlanmıştır. Beş ayda üstün bir gayret ve çalışma ile 14 Kasım 1985 tarihinde okul eğitim öğretime açılmıştır. Okulun açılışında Sabahat Hanım; "Okulumuz memleketimize hayırlı olsun, içinden imanlı, ahlaklı, dürüst, çalışkan bilim adamları yetişsin." demiştir.

         Okulumuz Mimarsinan Mahallesinin merkezinde toplam 4210 m2  alanda  621,25 m2  si iki katlı 19 derslikli olarak hizmet vermektedir. Binamızın 3589 m2 ' si ise bahçe olarak kullanılmaktadır.

         Okulumuzun İlk Müdürü Cemil YAŞAR' dır. Daha sonra sırası ile Adem SUCU, Mehmet TOR, Mitat Şenol CENGİZ ve Ahmet UZUN okulumuzda müdürlük yapmışlardır. Şu an okulumuzda müdürlük görevini Ali KILIÇ yürütmektedir.

         Okulumuz kuruluşundan bu güne kadar 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu' nda ön görülen amaçlar doğrultusunda topluma faydalı bir çok insan kazandırmıştır.